Tutaj możesz zalogować się na platformę z wykupionymi lekcjami
Showing 13–24 of 32 results
Dowiesz się jakie są reguły wyznaczania stopnia utlenienia, zrobisz ćwiczenia z określania stopnia utlenienia, poznasz praktyczne zastosowanie hybrydyzacji do przewidywania kształtu cząsteczek i jonów. Rozwiążesz zadania maturalne. Czas trwania 2:10
Poznasz podział cukrów, właściwości mono i polisacharydów, stereoizomeria wśród cukrów.
Poznasz właściwości alkoholi i fenoli ich reakcje, otrzymywanie i zastosowanie oraz planowanie doświadczeń z wykorzystaniem reakcji charakterystycznych
Czas trwania: 1:51
Poznasz właściwości i otrzymywanie kwasów, reakcje kwasów karboksylowych, otrzymywanie, właściwości i reakcje estrów oraz tłuszczy.
Czas trwania: 1:55
Poznasz odczyn roztworów soli – hydroliza soli oraz roztwory buforowe, obliczysz pH-metryczne w roztworach soli.
Czas trwania: 1:52
Na tej lekcji przećwiczysz analizę tekstu wprowadzającego i selekcja informacji
Podsumowanie (planowanie ciągów reakcji), izomeria geometryczna i stereoizomeria
Poznasz nazewnictwo, zastosowanie chlorowcopochodnych w syntezie organicznej, mechanizmy reakcji, przewidywanie mechanizmu reakcji i produktu reakcji
Czas trwania: 1:50
Dowiesz się jak przewidywać polarności cząsteczek. Zrobimy obliczenia związane z masą, objętością i gęstością substancji oraz obliczenia związane z licznością substancji oraz masą i objętością molową. Poznasz stosunki ilościowe we wzorach substancji chemicznych i obliczenia z nimi związane. Rozwiążesz zadania maturalne. Czas trwania 1:56
Na tej lekcji przećwiczysz analizę tekstu wprowadzającego i selekcja informacji
Poznasz charakterystyke i otrzymywanie: nitrozwiązków, amin i amidów, rzędowość i reakcje amin, zasadowość związków azotu
Poznasz aminokwasy białkowe, charakter chemiczny aminokwasów, kondensację aminokwasów: peptydy i białka, rzędowość struktury białka, reakcje charakterystyczne aminokwasów i białek, planowanie doświadczeń.
Zespół powtorkazbiologii.pl prosi o zaakceptowanie plików cookies związanych z wydajnością usług, serwisami społecznościowymi i treściami reklamowymi.
Szczegółowe informacje znajdziesz w naszej polityce prywatności.
Usługa | Cel użycia | Włączone |
Cookies funkcyjne | Nie możesz wyłączyć tych plików cookies, ponieważ są one niezbędne do prawidłowego działania. | |
YouTube, Vimeo | Na stronie osadzone są nagrania wideo. W tym zakresie pliki cookies ładowane są dopiero, gdy odtwarzasz nagranie. Jeżeli nie godzisz się na wykorzystywanie plików cookies YouTube lub Vimeo, powstrzymaj się od odtwarzania nagrań. | |
Google Analytics | W ramach Google Analytics zbieramy dane demograficzne, Adresy IP są skracane po stronie Google. Jeżeli nie zgadzasz się na korzystanie z cookies Google Analytics, możesz je wyłączyć. | |
Google Adwords | Opierając się o swój uzasadniony interes w postaci marketingu własnych produktów i usług, wykorzystujemy remarketing w Google Adwords, by móc kierować do Ciebie reklamy w serwisach Google i w sieciach partnerkich Google. Możesz wyłączyć Google Adwords i sprawić, że w Twoim przypadku nie będzie działał. | |
FB pixel | Opierając się o swój uzasadniony interes w postaci marketingu własnych produktów i usług, wykorzystujmy Pixel Facebooka, by móc kierować do Ciebie reklamy w serwisie Facebook. Możesz wyłączyć Pixel Facebooka i sprawić, że w Twoim przypadku nie będzie działał. |
Ze swojej strony możemy zapewnić Cię, że nie gromadzimy w ramach plików cookies żadnych Twoich danych osobowych. Nie mamy jednak wpływu na to, w jaki sposób z plików cookies korzystają podmioty trzecie, w szczególności, gdy chodzi o pliki cookies serwisów społecznościowych - w tym zakresie odsyłamy Cię do ich własnych polityk prywatności.